Pappa, systemoperatör, frilansskribent, bloggare, poddare, chipsconnoisseur, Commodore-fanatiker, Trocaderofantast, latmask.

Start

Undvik Peter Wahlbeck när du ska göra affärer

BreakIT berättar om när Johan Staël von Holstein (minns du honom?) skulle stänga sin livs affär med en flott middag:

Gänget går till Sturehof för att fira. Lokalen sprudlar av liv och stämningen är förväntansfull. Börsen har stigit brant under flera år och här märks det. Hela restaurangen präglas av självförtroende, drömmar och framtidstro.

När Holstein kommer in genom dörren upptäcker han komikern Peter Wahlbeck. De känner varandra sedan gymnasietiden. Johan vill helst koncentrera sig på middagssällskapet och inser att de strama investerarna är av en annan skola än den nyckfulle komikern från Halmstad (alla människor är av en annan skola än Peter Wahlbeck).

”Hallaaaaauuuåååå Johan!” skriker Wahlbeck på sin karaktäristiska halländska.

Gör man en affär på 70 miljarder dricker man fina viner och äter gott. Det tycker både Johan Staël von Holstein och de nordamerikanska investerarna, men plötsligt dyker det upp en flaska surt Rioja. Servitören säger att det är mannen uppe i vänstra hörnet som har beställt den. Peter Wahlbeck vinkar och skriker vid sitt bord. Johan och sällskapet skålar snällt med Wahlbeck, men denne nöjer sig inte. Plötsligt kommer han och sätter sig vid deras bord.

”Do you know that Johan is a great entrepreneur in Sweden? A guru. And a very famous tv-star as well”, börjar Wahlbeck.

De amerikanska investerarna ler artigt. Stämningen blir spänd.

Man kan väl säga att det gick en aning utför resten av kvällen. Ytterst läsvärt.