Om…

24 Feb 2020

Joakim Melin (jo, jag stavar det faktiskt så…) har passerat 45 46 47 48 49 50, är ensamstående pappa till fyra barn (två vuxna döttrar, två hemmaboende söner). Till vardags arbetar jag på en statlig myndighet som driftchef.

Denna blogg startades i slutet på 90-talet och kom egentligen till för att jag skulle kunna skriva ner saker för att inte glömma dem. Vi diskuterade detta i avsnitt 342 av podden Björeman // Melin // Åhs om man vill höra mer om det. Sedan bloggen antog denna form så har jag på olika sätt återskapat gamla texter från mina tidigare bloggar, bland annat genom att gräva igenom Archive.org:s gömmor. Allt jag skrev på den tiden är givetvis inte med, men det som kan vara intressant även idag kommer jag fortsätta lägga upp här när jag hittar något.

Vill du stötta arbetet med denna blogg med ett litet bidrag får du gärna klicka här. Stort tack för ditt stöd!

Under 14 år drev jag en blogg vid namn Macpro, och jag deltar sedan år 2015 regelbundet i en podcast vid namn Björeman // Melin // Åhs tillsammans med vännerna Fredrik Björeman och Christian Åhs. Jag skrev under två år nyheter (och fortfarande emellanåt) artiklar åt Datormagazin, en tidning jag arbetade på som testredaktör 2001-2005 och senare frilansat för i flera år. Jag är också redaktör för den mer eller mindre årliga utgåvan av Datormagazin Retro som utkommit med sju nummer.

Jag använder Proxmox för mina virtuella servrar hemma, som alla matas med NFS-lagring via Unraid.

Då och då läggs det upp saker på Github också.

Jag har inga konton hos Twitter X, Facebook, TikTok, Snapchat, Reddit, och så vidare. Den enda “sociala” kanal jag är aktiv på är Mastodon och man kan nå mig där eller via e-post till adressen [email protected].

Denna blogg drivs med Nginx och Hugo från en server hos Hetzners serverhall i Finland genom en tunnel från Cloudflare, som även tillhandahåller SSL-certifikatet.

Som det sig bör har jag givetvis en korrekt 404-sida.

Sajtens tema är baserat på ett tema vid namn Archie som jag sedan modifierat en aning.

Innehållet på denna blogg är mina egna åsikter och delas sannolikt (eller nödvändigtvis) inte av någon annan. Frågor eller funderingar? Hör gärna av dig.