Joakim Melin

Om…

Joakim Melin (jo, jag stavar det faktiskt så…) har passerat 45 46 47 48 49, är datanörd och ensamstående pappa till fyra barn (två döttrar, två söner). Till vardags arbetar jag på en statlig myndighet som systemoperatör med fokus på säkerhet och underhåll och som teamledare för den interna IT-driften.

Denna blogg startades i slutet på 90-talet och kom egentligen till för att jag skulle kunna skriva ner saker för att inte glömma dem senare. Vi diskuterade detta i avsnitt 342 av podden Björeman // Melin // Åhs om man vill höra mer om det. Sedan bloggen antog denna form så har jag på olika sätt återskapat gamla texter från mina tidigare bloggar, bland annat genom att gräva igenom Archive.org:s gömmor. Allt jag skrev på den tiden är givetvis inte med, men det som kan vara intressant även idag kommer jag fortsätta lägga upp här när jag hittar något.

Vill du stötta arbetet med denna blogg med ett litet bidrag får du gärna klicka här. Stort tack för ditt stöd!

Under 14 år drev jag en blogg vid namn Macpro, och jag deltar sedan år 2015 regelbundet i en podcast vid namn Björeman // Melin // Åhs tillsammans med vännerna Fredrik Björeman och Christian Åhs. Jag skrev under två år nyheter (och fortfarande emellanåt) artiklar åt Datormagazin, en tidning jag arbetade på som testredaktör 2001-2005 och senare frilansat för i flera år. Jag är också redaktör för den mer eller mindre årliga utgåvan av Datormagazin Retro som utkommit med sex nummer. Ett sjunde nummer planeras till år 2023.

Jag använder Proxmox för mina virtuella servrar hemma, som alla matas med NFS-lagring via en enkel NAS från Synology.

Då och då läggs det upp saker på Github också.

Denna blogg drivs med Nginx och Hugo från en server hos Hetzners serverhall i Finland genom en tunnel från Cloudflare, som även tillhandahåller certifikatet.

Som det sig bör har jag givetvis en korrekt 404-sida.

Innehållet på denna blogg är mina egna åsikter och delas sannolikt (eller nödvändigtvis) inte av någon annan. Frågor eller funderingar? Hör gärna av dig.

100% Facebook Free

.