Den sorgliga sagan som är Apple:s support (eller: The Never Ending Story)

6 Oct 2004

För en tid sen så lade batteriet i min 12" PowerBook av totalt. Jag fick kanske ut 30 minuters laddning ur ett batteri som inte ens var ett år gammalt så jag ringde Apple:s Support, fick för tredje gången förklara att jo, jag har AppleCare-paket till PowerBook:en men ni har reggat paketet på min gamla G3 PowerBook som jag inte äger längre!. (de har lovat att fixa detta, för övrigt. Jag har faxat in pappret med min aktiveringskod för Apple Care till supporten tre gånger nu…).

När förklarandet var ur vägen så fick jag reda på att ett nytt batteri skulle skickas ut. Det gamla batteriet skulle returneras i samma kartong som det nya skickades ut i och det var bara att ringa UPS så kom de och hämtade paketet. För säkerhets skull tog de också mitt kreditkortsnummer. Anledningen var att de var tvungna att debitera mig för det nya batteriet om det gamla av nån anledning inte skulle returneras. Fair deal, tänkte jag.

Problemet var bara att jag skulle ut och resa igen dagen efter att batteriet kom så jag fick vänta med returen i cirka fem dagar. Sedan händer ingenting och efter ett par-tre veckor så säger jag upp kreditkortet (behöver det inte längre). Därefter, och nu pratar om ett tidsspann på kanske en vecka mellan det att jag sa upp kortet och sluträkningen anlände i min brevlåda, hann Apple debitera för batteriet och sedan skicka ut ett brev som sa att pengarna för batteriet nu hade återinsatts på mitt konto. Vilket inte har hänt.

Jag pratade med Apple Support igen i måndags och förklarade allt, faxade in alla papper och så vidare. Och sen dess har jag inte hört ett skvatt.

Imorrn ska jag ringa dom igen. Och nu tänker jag inte vara trevlig längre. Nu ska jag vara en sån här asshole customer som inte ger sig. Jag vill verkligen inte men tydligen är det vad som krävs för att få rätt.

Uppdatering 2004-10-08

Pratade med Apples support igen. Anledningen till att de inte kopplat mitt Apple Care-paket till min Powerbook är att de också behöver ha kvitto på att jag faktiskt köpt datorn, något som ingen frågat efter tidigare. De vill också ha kvitto på att UPS har hämtat paketet med batteriet och allt ska givetvis faxas till Irland. Lyckades få dem att anteckna mitt visakortsnummer istället så jag kan få tillbaka mina pengar någon gång.

Uppdatering 2004-10-09

En sak jag glömde nämna i min tidigare uppdatering var brevet Apple skickade ut där de sa att de hade betalt tillbaka mina pengar. Enligt personen jag talade med på Apple Support så är brevet feltryckt och det egentligen skulle stått att pengarna dragits från mitt konto! Faxade in alla papper till Apple efter att ha letat fram fakturan för datorn.

Uppdatering 2004-10-12, 19:43

Sitter i telefonkö hos Apple Support nu. Än så länge har jag väntat 33 minuter och jag börjar oroa mig för att batterierna i DECT-telefonen ska dö snart…

Uppdatering 2004-10-12, 19:50

Fick reda på att alla fax kommit fram och att pengarna ska betalas ut.

Imorrn får jag ringa supporten igen eftersom antingen processorfläkten eller hårddisken har börjat låta illa så det är bara att skicka in maskinen och få den fixad…

Uppdatering 2004-10-13

Pratade med supporten nu och givetvis har de inte kopplat mitt Applecare-paket till rätt Powerbook. Dessutom hävdar Apple att jag äger två 12" PowerBook G4, vilket jag inte gör. Killen på supporten kan inte ta bort den felaktigt registrerade datorn ur deras register, och jag kan heller inte göra det.

Efter att supportkillen kollat med kundtjänst återkommer han och undrar om min dator inte blivit utbytt eller så, och jag svarar nej. Efter lite frågor om maskinen så får jag beskedet att de skickar ut en kartong som maskinen ska skickas in i. Tog bara 40 minuter den här gången…

Uppdatering 2004-10-19

Datorn har återkommit och processorfläkten bytts ut. Snabb och bra service hos Apple repair.

Uppdatering 2004-10-23

Några pengar för mitt batteri har fortfarande inte kommit. Jävla idioter.

Uppdatering 2004-10-24

Ingen på Apple Support kan svara på om mina pengar betalats ut eller inte. Det är söndag och det finns ingen här som kan hjälpa dig med det.

Uppdatering 2004-10-25

Apples europeiska kundtjänst svarar att Apple Care i USA (!) godkänt min återbetalning. Betalning skickas tillbaka till samma kortnummer som du använde när du beställde batteriet. När jag svarar att det kortet inte finns längre och att Apple fått ett nytt kortnummer så får jag svaret då har den informationen skickats vidare till USA. Pengarna ska troligen komma denna vecka, men det kan ta upp till TRE veckor från det att det godkänts centralt tills att pengarna slutligen betalas ut.