Från tre laddare till en

8 Jun 2023

Aukey 3-in-1

Man kommer till en viss punkt då man ledsnar på att ha en laddare för telefonen, en laddare för klockan och, kanske, en tredje laddare som alternerar mellan iPad och Airpods.

Jag kom till den punkten. Så jag började undersöka det här med “multiladdare”, alltså en produkt som låter mig ladda mer än en sak samtidigt, gärna i ett lagom fräsigt format i form av ett snyggt och lättanvänt stativ. Apple har givetvis alternativ från exempelvis Belkin, men de kostar å andra sidan bortåt 2000 riksdaler och så djävla roligt ska vi inte ha det varför jag började spana in alternativen.

Aukey 3-in.1

Ett sådant var en produkt från företaget Aukey vid namn “3-in-1 Wireless Charging Station”, eller “LC-A3”. Föga upphetsande namnval, kan jag väl tillstå, men förpackningen kändes ändå hyfsat förtroendeingivande. I skrivande stund går det att få denna produkt för under 300 kronor, tidigare kostade den det dubbla.

Vad är då “specifikationerna” för denna laddstation? Precis som alla andra “trådlösa” laddstationer så stödjer den Qi-standarden vilket innebär att alla Apples produkter som stödjer “trådlös” laddning fungerar med denna “laddstation”. Den skickar ur sig totalt tio watt som de tre enheter man laddar får dela på (om jag förstått produktens specifikation rätt, den är en aning oklar på denna punkt) men helt klart är åtminstone att den är avsedd för en iPhone, en Apple Watch och ett laddetui till ett par Airpods.

Aukey 3-in.1

En anledning till att denna produkt är så billig (i synnerhet i jämförelse med de exempel på Apple Store jag nämnde tidigare) tror jag är denna: det medföljer ingen laddare till din Apple Watch. Man får istället ta sin befintliga laddsladd som följde med klockan och montera denna i avsedd hållare och sedan snurra till den lite fint på laddstationens undersida.

Någon nätdel medföljer för övrigt inte heller i kartongen varför man får vackert ta en laddare man redan äger - jag tog en laddare till en äldre iPad, en laddare som skickar ur sig 12 watt eller 2,4 ampere vilket borde räcka till detta.

Den stora frågan är då: fungerar det?

Aukey 3-in.1

Ja det får man väl säga. Ett litet aber är givetvis att jag inte kan dra ur en sladd ur exempelvis telefonen och plugga in i min iPad. Jag har inte funderat klart runt den problematiken, för det vore ganska pinsamt att behöva ha en laddare till enbart för iPad:en när jag har en sådan snygg laddstation på sängbordet.

För strax söder om 300 kronor är denna laddstation ett fynd. Den kanske inte är snyggast i världen, men den duger sannerligen för mig.